FAQ / Veel gestelde vragen

___________________________________________________________________________________________________________________

  • In welke auto ga ik lessen?
    Je gaat rijden in een VW Polo die van alle gemakken is voorzien. De auto heeft airco, elektrisch verstelbare spiegels, navigatie, cruise control en is in de winter voorzien van winterbanden. In de auto wordt niet gerookt.
  • Ik heb een afspraak voor rijles gemaakt maar ik kan niet. Wat nu?
    Rijlessen kunnen kosteloos worden verzet als je minstens 48 uur van tevoren afzegt.
  • Ik heb een afspraak voor rijles maar ik kom te laat. Wat nu?
    Laat even telefonisch weten dat je te laat bent. De lesauto wacht sowieso een kwartier op je, maar als je bijvoorbeeld tien minuten te laat bent krijg je maar vijftig minuten les, terwijl je wel een uur moet betalen.
  • Krijg ik steeds van dezelfde instructeur les?
    Ja, je krijgt in principe altijd van dezelfde instructeur les.
  • Krijg ik steeds les in dezelfde auto?
    Ja, je krijgt in principe altijd les in dezelfde auto.
  • Ik neem een pakket van 20 uur, maar ik ben na 20 lessen nog niet klaar voor het examen. Wat nu?
    Je kunt dan extra lessen bijkopen voor het pakketbedrag van 32,50 per uur. Je krijgt dan dus korting ten opzichte van de prijs van losse lessen.
  • Ik heb een pakket van 40 uur genomen maar ben na 30 uur al klaar voor het examen.
    Je betaalt bij ons nooit voor iets wat je niet krijgt. Dus heb je een pakket van meer uren dan je eigenlijk nodig hebt, dan krijg je je geld voor de niet gebruikte uren terug.
  • Bij sommige rijscholen zie je dat lessen 50 minuten duren, soms 60 minuten. Hoe zit dat bij jullie?
    Een rijles duurt bij ons altijd een uur. Ieder uur proberen we één onderdeel aan te leren en af te ronden. Benzine tanken, een boodschap doen of koffie drinken doen we in onze eigen tijd. Iedere les wordt afgesloten met een evaluatie van de les, zodat je weet waar je aan toe bent.
  • Moet ik het theorie-examen hebben gedaan voordat ik mag beginnen met lessen?
    Nee, je mag ook beginnen met lessen als je nog geen theorie-examen hebt gedaan. Natuurlijk is het wel beter om alvast bezig te gaan met het leren ervan, want dan kunnen we de tijd in de auto nóg beter benutten. Je moet je theorie-examen wel met goed gevolg hebben afgelegd voordat je een praktijkexamen mag aanvragen.
  • Ik ben bijna 18, mag ik al beginnen met lessen?
    Ja, dat mag. Sinds 1 november 2011 mag je beginnen als je 16,5 jaar bent. Voor details zie: http://www.2todrive.nl/
  • Wat is een TussenTijdse Toets?
    Hoe ver ben ik? Bij je opleiding voor het praktijkexamen kun je jouw vorderingen testen met een tussentijdse toets. De toets is een rijtest die door een examinator van het CBR wordt afgenomen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen en om eventuele nervositeit weg te nemen. Tijdens de toets kun je vrijstelling verdienen voor het onderdeel 'Bijzondere Verrichtingen' op het eerstvolgende praktijkexamen. Onderzoek van de SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) heeft uitgewezen dat de slaagkans door een tussentijdse toets met 20% kan toenemen.
  • Wat is het nieuwe rijden en doen jullie daar ook aan?
    Dat is een milieuvriendelijke en voordeligere manier van rijden, waarbij rekening wordt gehouden met het brandstofverbruik. Door zo snel mogelijk naar een hogere versnelling te schakelen, daalt het motortoerental en wordt brandstof bespaard. Dit zorgt voor minder schadelijke stoffen in het milieu en dat is beter voor ons allemaal. Het nieuwe rijden wordt door ons standaard in de rijopleiding opgenomen.

 

Ben je geïnteresseerd in een rijopleiding bij mij, dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via de contactpagina.